1. Ana Sayfa
  2. Karlı İş Fikirleri

Cyber Monday ve Kara Cuma(Black Friday) Satışlarını Şekillendirecek Üç Trend

Cyber Monday ve Kara Cuma(Black Friday) Satışlarını Şekillendirecek Üç Trend
0

Bu yıl, BFCM alışverişi çok daha erken başladı. Dünyaca ünlü şirket Shopify son araştırmasına göre, alışveriş yapanların %54’ü bir ay önceden BFCM fırsatları için alışverişe başlamayı planladıklarını söyledi. Aslında, her 5 müşteriden 1’i (% 20) Ağustos ayında çoktan alışverişe başlamıştı.

* BFCM: Black Friday Cyber Monday

*Aşağıda, yıllık anketimizden çıkan ilk üç trendi, her birine yönelik bilgiler ve ipuçları ile birlikte bulacaksınız.

1. Hepsi olmasa da çoğu BFCM alışverişi çevrimiçi olarak gerçekleşecek

Dünyanın büyük bir kısmı hala yerinde korunurken, bu BFCM sırasında daha az müşteri mağaza içi fırsatlar arıyor. BFCM alışveriş yapanların yalnızca %3’ü, 2023’daki %8’e kıyasla bu yıl yalnızca perakende mağazalarında alışveriş yapmayı planlıyor.

Aslında, ABD’deki alışveriş yapanların yarısına yakını (%49), BFCM hafta sonu boyunca yalnızca çevrimiçi alışveriş yapmayı planlıyor. Birleşik Krallık’ta (%62), Almanya’da (%53), Avustralya’da (%53) ve Kanada’da (%52) ve Türkiye’de ise (%50), daha fazla alışveriş yapanın yalnızca çevrimiçi alışveriş yapmasını bekleyin.

BFCM müşterilerinin büyük çoğunluğu (%97), çevrimiçi ve mağaza içi alışverişleri birleştirmeyi planlıyor. Çok kanallı alışveriş yapanlar, yalnızca çevrimiçi alışveriş yapanlardan %43 daha fazla harcamayı planlıyor (ortalama 812 Türk Lirası – 567 Türk Lirası).

Ayrıca elektronik, ev aletleri, mobilya, kaliteli mücevherler / saatler gibi daha yüksek fiyatlı ürünler için alışveriş yapma olasılıkları yalnızca çevrimiçi alıcılardan daha da yüksektir.

📍 Perakendeye özel ipuçları:

  • Teslimat programınızı aceleye uyacak şekilde uyarlamayı düşünün. Belki aynı gün veya ertesi gün teslimat, belirlenmesi gerçekçi olmayan bir beklentidir. Neye karar verirseniz verin, güncellenmiş teslimat zaman çizelgelerinizin satın alma işleminin birçok aşamasında müşterilere açık bir şekilde iletildiğinden emin olun.
  • Hacimde bir artış beklediğinizde, dönüşüm oranı optimizasyonu hakkında düşünmek için de iyi bir zaman

BFCM ipucu:

Önceki BFCM’ler sırasında perakendeciler, balta ve outdoor mağazalarını kapılarının dışında kamp yapan müşteriler için hazırlamaya yoğun bir şekilde odaklanıyordu. Bu yıl, çevrimiçi mağaza sahipleri bu deneyimin dijital versiyonunu yeniden oluşturmaya odaklanmalıdır:

  • BFCM hafta sonundaki trafik artışları için web sitenizi optimize edin
  • Alışveriş sepetinin terk edilmesini azaltmak için ödeme deneyimini basitleştirin (bu genellikle BFCM sırasında daha yüksektir)
  • Çoğumuz hala kilit altında olduğu için hızlı nakliye seçenekleri ve kaldırım kenarı teslim alma sağlayın

Yavaş bir ödeme deneyimi, bitiş çizgisinde takılmak gibidir.

DENEYİN:  Ödeme hızınızı 4 kat artırmak için daha optimize edilmiş, hızlı pos kullanın.

2. Alışveriş yapanlar bu BFCM’de kıyafet ve elektronik eşya arıyor

Aylarca pijamalarımızla çalıştıktan sonra, bir değişikliğe hazırız gibi görünüyor. Bu BFCM, alışveriş yapanlar en çok yeni kıyafet, ayakkabı ve aksesuar (%67) satın almakla ilgilenirken, bunu elektronik (%48), oyuncaklar ve oyunlar (%47), hediye kartları (%41) ve sağlık ve güzellik (%39) takip ediyor.

📍  Perakendeye özel ipuçları:

Ürünleriniz en üst kategorilerden birine giriyorsa, envanterinizi artırmayı ve bunları BFCM’den önce tanıtmayı ikiye katlamayı düşünebilirsiniz.

Unutmayın: BFCM sadece gelirinizi artırmakla ilgili değildir. Yılbaşı alışverişi yapmaya hazır olduklarında yeni müşteriler edinmek ve elde tutmak için bir fırsat.

 BFCM ipuçları:

  • Google’a göre, “hediye kartları” için yapılan aramalar yılın bu döneminde artış gösteriyor. BFCM müşterilerinin %41’i hediye kartı ararken, piyasadaki tüm bu cömert stok doldurucular için bir dijital hediye kartı isteyebilirsiniz .
  • Ürün trendlerini yakından takip edin. Henüz yapmadıysanız, trend olan ürünlerin haftalık özetini almak için Verigom blog bültenimize abone olun!

DENEYİN: Bu yıl “satın alma ile birlikte ücretsiz hediye kartı” sunarak hediye kartlarını bir promosyonla birleştirin. Geri dönen bir müşteri tarafından talep edilmiş veya yeni bir müşteriye hediye edilmiş olsun, bu bir kazan-kazan taktiği olabilir.

3. BFCM müşterileri bu yıl daha fazla harcama yapmayı planlıyor

Küresel salgın ve ekonomik belirsizlik halen devam ediyor. Müşteriler bu sezon büyük harcamalardan caydırılmıyor. Ortalama olarak, BFCM müşterileri uzun hafta sonu boyunca 686 Türk Lirası harcamayı planlıyor. Bu, alışveriş yapanların 2023’da harcamayı planladıklarından %23 daha fazla (559 Türk Lirası).

Bu fırsatı seven müşterilerin demografik özelliklerine daha yakından baktığımızda, birkaç trend daha buluyoruz:

  • Daha genç BFCM müşterileri(18-34), BFCM müşterileri 35-54 (689 TL) ve 55 yaş üstü müşterilerden (456 TL) önemli ölçüde daha fazla (824 TL) harcamayı planlıyor.
  • Erkekler kadınlardan önemli ölçüde daha fazla harcama yapmayı planlıyorlar(949 TL – 435 TL), çünkü büyük ölçüde kadınlardan daha fazla ürün kategorisinde satın almayı planlıyorlar ve elektronik cihazlar, aletler ve kaliteli mücevherler / saatler gibi daha pahalı ürünler satın alma olasılıkları daha yüksek.).
  • Evde çocukları olan BFCM müşterileri, evdeçocuğu olmayan alışveriş yapanlardan önemli ölçüde daha fazla harcama yapmayı planlıyor (964 TL – 498 TL).

BFCM ipuçları:

Yukarıdaki kategorilerdeki herhangi birine ürün satıyorsanız, bu yüksek değerli müşterileri hedeflemek için promosyonlarınızı nasıl yapılandırdığınızı düşünmek isteyeceksiniz.

  • Temel demografiniz ile daha fazla yankı uyandırabilecek reklam öğesini test etmeyi düşünün .
  • BFCM promosyonunuzda hangi ürünlerle liderlik ettiğinizi bildirmek için bu bilgileri de kullanabilirsiniz .

Yılın en büyük satış sezonuna katılmak için çok geç değil

BFCM, sadece kar hanenize yardımcı olmak için değil, aynı zamanda yeni müşterilerle ilişkiler kurmak ve eskilerini korumak için de harika bir fırsattır.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap