1. Ana Sayfa
  2. Ek İş Fikirleri

2023 Güncel: Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir? (Sermayesiz Para Kazanma)

2023 Güncel: Sermayesiz İş Fikirleri Nelerdir? (Sermayesiz Para Kazanma)
0

Sermayesiz iş kurmak, herkesin hayalidir. Bununla birlikte pek çok fikir için az da olsa sermaye gerekmektedir. İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla sermayesiz iş kurma imkanları da gelişmiştir. İnternet üzerinden pek çok insan tamamen kendi yeteneklerine dayalı işler kurup para kazanabilmektedir. Sermayesiz iş fikirleri arasında en çok kazandıran popüler iş fikirleri şu şekildedir:

  • Organizasyon Yapmak
  • Yemek Yapmak
  • Hediyelik Hazırlamak
  • Yazarlık Yapmak
  • Ders Vermek
  • Reklam Yapmak

Organizasyon Şirketi Kurmak

Organizatörlük yapmak, neredeyse hiç sermaye harcamadan yapabileceğiniz işlerden birisidir. Bu iş için yalnızca estetik zevkiniz olması gerekmektedir. İnternette düğün, nişan ve doğum günü gibi pek çok özel gün için organizasyon yapan kişi bulunmaktadır. Bu işi yapmak için öncelikle bir site kurmanız gerekmektedir. Site kurmanın sizin için maliyetli olacağını düşünüyorsanız Instagram sayfası açarak da hizmet verebilirsiniz. Instagram platformunda bu işi yapan pek çok sayfa bulunmaktadır ve geniş müşteri kitlesine sahiptir. İlk iş için sermayeniz yoksa ücretin yarısını organizasyona başlamadan geri kalanını organizasyon sonunda alabilirsiniz. Ancak sonraki zamanlarda muhakkak organizasyon sonunda ücret almanız gerekmektedir. Çünkü rekabete gireceğiniz pek çok firma işlerini bu şekilde yürütmektedir ve rekabete katılmanız gerekecektir.

Davetler İçin Yemek Yapmak

İsteğe özel yemek pişirmek yalnızca yemek malzemeleri için sermaye harcamanızı gerektirecek bir diğer iş fikridir. Bu işi yapmak için bir organizasyon şirketiyle anlaşabilir ve istek üzerine yemek yapabilirsiniz. Ancak iş imkanınız yalnızca bununla sınırlı değildir. Diyet yemekleri hazırlamak da tercih edilebilecek bir diğer seçenektir. Son olarak mantı, yaprak sarması gibi ülkemizde çok tutulan ancak zahmetli yemekleri yapıp doğrudan satışını gerçekleştirmek de para kazanabileceğiniz bir diğer fikirdir.  Bu işe girmek için sosyal medya platformlarında sayfa açabilirsiniz.

Kişiye Özel Hediyelik Hazırlamak

Hediyelik yapmak, hem az sermaye gerektirecek hem de yüksek gelir getirecek seçeneklerden birisidir. Hediyelik kavramının içi oldukça geniştir. Bu işi yapmak isteyenlerin tercih edebileceği ilk seçenek, düğün ve nişan organizasyonu yapan firmalarla iletişime geçerek nikah hediyeliği hazırlamaktır. Ancak doğrudan kendi işinizi kurmak istiyorsanız kişiye özel hediyelikler hazırlayarak internet üzerinden satabilirsiniz. Instagram platformunda pek çok sayfa kişiye özel hediyelik hazırlayarak satış yapmaktadır. Platform üzerinden yapacağınız kısa bir araştırma sonucu son dönemlerin trend hediyeliklerini belirleyerek başlamanız işinizi büyütmenize yardımcı olacaktır.

E-Kitap Yazmak

Yazarlık yapmak, edebi dili güçlü olan kişilerin tercih edebileceği bir iş fikridir. Sermayesiz iş fikirleri arasında en zahmetli olan seçeneklerden birisidir. Ancak getirisi de aynı oranda yüksektir. Wattpad gibi popüler platformlarda kitabınızı yayınlayarak tanıtımını yapabilirsiniz. Ardından kitabınızı e-kitap şeklinde satışa sunarak gelir elde edebilirsiniz. Özellikle gençlerin yoğunlukta olduğu Wattpad platformunda kaliteli bir kitap hızla popüler hale gelebilmektedir. Bunun sonucunda belirli bir okuma oranına ulaşmanız halinde yayınevleri dahi kitabınızı basmak için teklif sunacaktır. Ancak bahsetmiş olduğumuz gibi uzun zaman ayırmanızı gerektirecek zahmetli bir iş fikridir.

Özel Ders Vermek

İnternet üzerinden online ders vermek veya ders ilanı vermek, tercih edebileceğiniz diğer iş fikirleridir. Uzman olduğunuz alanda videolar çekerek ders verebilirsiniz. Bu imkanı değerlendirmeniz halinde ücretlendirmeniz de izleyen kişi sayısı üzerinden yapılacaktır. İnternet üzerinden ders ilanı vermek ise klasik para kazanma yöntemlerinden birisidir. Bu sayede daha geniş kitleye ulaşabilir ve öğrenci sayınızı arttırabilirsiniz.

Marka Reklamı Yapmak

Marka tanıtımı yapmak, para kazandıran zahmetsiz işlerden birisidir. Tüketiciler ürün alımı yaparken marka reklamlarındansa ürünü bizzat kullanan kişilerin yorumlarına daha çok itibar etmektedir. Bu durumsa ortaya bir girişimcilik fikri çıkarmıştır. Sermayesiz iş fikirleri arasında değerlendirilebilecek bu iş fikrinde, markalarla bizzat irtibata geçebileceğiniz gibi sayfanız üzerinden reklam yaparak da para kazanabilirsiniz. Firmalar ürünleri hakkında olumlu yorum yapan ve tavsiyelerde bulunan kişilere ücret verebilmektedir.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap