1. Ana Sayfa
  2. Ek İş Fikirleri

2023 Güncel: Evden Para Kazandıran Ek İş Fikirleri

2023 Güncel: Evden Para Kazandıran Ek İş Fikirleri
0

Evde çalışılabilecek iş fikirleri, internetin yaygınlaşmasıyla popüler hale gelmiştir. Uzun yıllardır pek çok firma sabun kutulama, boncuk işi gibi işleri daha uygun maliyetlerle yaptırmak için evlere göndermektedir. Evden iş fikirleri arasında ilk tercih edebileceğiniz işler bunlardır. Bu işlere kariyer sitelerinin evde iş imkanları bölümünden ulaşım sağlanabilmektedir. Bununla birlikte internetin yaygınlaşmasıyla evde yapılabilecek iş fikirleri artış göstermiştir ve çok daha karlı işler ortaya çıkmıştır. Bu işlerden en popüler olanları şu şekilde listelenebilmektedir:

  • Makale yazmak
  • Yemek yapmak
  • E-Ticaret yapmak
  • Anket doldurmak
  • Call Center hizmeti vermek
  • Hediyelik eşya yapmak

Makale Yazarak Para Kazanmak

Makale yazma işi, düzenli bir gelir elde etmek istiyorsanız deneyebileceğiniz ilk iştir. İnternet kullanımın yaygınlaşmasıyla içerik üreticilerine olan ihtiyaç da artış göstermiştir. Bunun sonucu olarak makale yazma işi ortaya çıkmıştır. Kariyer sitelerinin freelancer kısmından kolaylıkla başvuru yapabileceğiniz bir iş seçeneğidir. Firmalar makale yazma işi için sizinle anlaşmadan önce örnek bir makale yazmanızı istemektedir. Makalenizin beğenilmesi halinde iş sözleşmeniz yapılmaktadır.

Makale yazmak için bir firmayla anlaşmak istemiyorsanız, kendiniz de ilan vererek bu işi yapabilirsiniz. Freelancer sitelerinde üyelik oluşturarak örnek bir makale yayınlayıp müşterilerinizle bizzat anlaşma sağlamanız mümkündür.

Yemek Satışı Yapmak

Sipariş üzerine yemek yapmak, özellikle ev hanımları tarafından en sık tercih edilen seçeneklerden birisidir. Evden iş fikirleri arasında da geliri en yüksek olanlardandır. Yemek satışı yapmak için kendi sitenizi oluşturabilir veya sosyal medya platformlarında sayfa açarak yemeklerinizi tanıtabilirsiniz. İlk etapta mantı ve yaprak sarması gibi uzun süre dayanabilecek yemekler yapmanız zarara girmemeniz için önem arz etmektedir. Müşteri çevrenizi genişlettikten sonra ise siparişlerinizi kişiye özel oluşturmanız gerekecektir.

Instagram’dan Ürün Satmak

Instagram butiği açmak, gelir düzeyi en yüksek iş fikirlerinden birisidir. Dükkan ve eleman masraflarının olmaması, internetten alışverişin yaygınlaşması gibi faktörler Instagram butiklerini oldukça popüler hale getirmiştir. Instagram butiği açmak için büyük sermayeler gerekmemektedir. İlk etapta yalnızca sipariş geldikçe ürün almayı tercih edebilirsiniz. Bu sayede ürünlerinizin elinizde kalmayacağını garanti altına almış olursunuz. Instagram butiklerinin ayda 15 bin TL’ye kadar kazanç sağladığı bilinmektedir.

Anket Doldurarak Para Kazanmak

Online anket doldurma, diğer iş fikirlerine nazaran çok daha az emek gerektiren bir iş fikridir. Ancak kazancı da aynı oranda düşük olmaktadır. Ek gelir elde etmek için ideal bir yöntemdir. Birçok platformda anket doldurma işi bulunabilmektedir. Ücretlendirme anket üzerinden yapılmaktadır. Yani ne kadar çok anket doldurursanız o kadar fazla kazanacaksınız demektir. Genellikle firmalar ödemeler için alt limit belirlemesi yapmaktadır. Belirlenen limit tamamlanmadan ödeme yapılmamaktadır. 

Evden Call Center Hizmeti Vermek

Evden çağrı merkezi hizmeti vermek, sabit bir gelir sahibi olmak isteyenlerin tercih edebileceği bir iştir. Firmalar call center hizmeti için ofis açmak yerine maliyeti düşürerek evlere iş vermektedir. Bu iş için taşımanız gereken vasıflar şu şekildedir:

  • Diksiyonunuzun düzgün olması gerekmektedir.
  • İkna kabiliyeti gerektiren bir iştir.
  • Sabırlı olmak gerekmektedir.
  • Bilgisayarınızın ve internetinizin olması gerekmektedir.
  • En az lise mezunu olmak gerekmektedir.  

Call Center elemanlarının yapması gereken iş, firmanın ürünlerinin tanıtımını ve satışı yapmaktır. Birçok firma sabit maaşının yanı sıra satış başına prim vermektedir. Bununla birlikte satış zorunluluğu yoktur. Call center hizmetinin sizin için doğru bir iş olduğunu düşünüyorsanız kariyer sitelerinin freelancer bölümü üzerinden ilanları görüntüleyebilir ve başvuru da bulunabilirsiniz.

Evde Hediyelik Eşya Yapmak

Hediyelik eşya hazırlamak, ev hanımları arasında popüler olan işlerden bir diğeridir. Evden iş fikirleri arasında müşteri çevresi edindikten sonra çok rahat para kazandıran işlerdendir. Bu iş için öncelikle ürünlerinizin tanıtımını yapabileceğiniz bir internet sitesi veya sosyal medya sayfası bulmanız gerekecektir. Başlangıçta örnek sunmalısınız. Müşteri çevreniz genişledikten sonra ise işlerinize siparişe özel ürün hazırlayarak devam edebilirsiniz.

Yazar Hakkında

Araba Teknik araç ve otomobil inceleme ile yola çıkan bir güncel blog olmayı hedeflemiş ve daha sonradan gündeme dair pek çok içeriği, haberi bünyesinde barındıran, Google News kayıtlı bir web sitesine dönüşmüştür. Bu yolculuğumuzda bize katıldığınız için teşekkürler. Sloganımız; "İçerisi şampiyonlar ligi..."

Yorum Yap